2013. január 4., péntek

Új étrendbe fogtam. IGEN meggyógyulok!!!!

Kedves Barátaim!

Végre itt vagyok. Remélem tetszett az újabb fejezet, talán hamarosan a folytatást is publikálhatom :-)

  Egyenlőre más miatt ragadtam klaviatúrát. Mégpedig a változások miatt. Tudom, hogy mióta a Bloggeren írok, sőt, akik követtek a café.blogon, még ők is tudhatják, hogy két kezem nem elég ahhoz, hogy megszámláljuk mennyiszer ígértem már meg magamnak, hogy életmódot váltok. Nos... mindez hellyel-közzel még sikerült is, hiszen az elmúlt másfél évben a súlyom egyszer sem kúszott 70 kg fölé, és mindehhez nem koplalás segített. Csak odafigyeltem, hogy ne ragadtassam el magam, és nem ettem úgy a tábla tejcsokoládékat akár a kenyeret. Sokat túráztunk, kerékpároztunk és sétáltam. 
  De ennél komolyabb változtatásokra van szükségem. És ezt nem is a háziorvosom javallatára, hanem egy nőgyógyászati szűrővizsgálat eredménye döntötte el bennem. Endometriózis van a jobb petefészkemen, ami nagyon erős menstruációs görcsökkel jár, olykor-olykor két ciklus között is medencetáji fájdalmaim vannak. Érzékeny a hüvelyem a gyulladás miatt, ami több dologban is akadályoz. ha valaki nem ismerné ez a dolog amolyan "csoki-ciszta", alvadt vérrel töltődik fel, és nem távozik. Na már most.... el akarom kerülni a műtétet! Senki sem nyúlhat a benső női szerveimhez, mielőtt még valami komolyabb károsodást okoznának. És ha hiszitek, ha nem, igazából lényegtelen kinek milyen negatív véleménye van ezzel kapcsolatba, kipróbálom... :-) Újabb bizonyíték, hogy véletlenek nincsenek. Anyám újabb hóbortja, amit remélem, hogy kitartóan fog végezni, s vele együtt mi is haladunk, mert ő főz... éppen, hogy erre a dologra ad gyógyírt. És persze ezen kívül még nagyon-de nagyon sok mindenre. Ez pedig az orvosok/fogyókúra szakértők/szkeptikusok körében vegyes érzelmeket keltő Paleolit étrend. ITT többet is olvashattok róla egy haza szakértőtől. Mindez abból áll, hogy a szakértő, dr. Szendi Gábor szerint el kell hagynunk a nyugati táplálkozási forma finomított élelmiszereit, s vissza kell térnünk ahhoz az évmilliárdokkal ezelőtti táplálkozásra, mint vadászó-gyűjtögető őseink. Alapkérdés: "Hallottál már túlsúlyos és beteg ősemberről?"
 
Egyenlőre szokásommal ellentétben, nem voltam hajlandó kritikákat olvasni, hallgatni. Kijelentettem, hogy a saját tapasztalataimra fogok hagyatkozni. Míg szüleim elsődleges célja a fogyás, melynek velejárója az egészség, addig az enyém a gyógyulás és az egészségem megőrzése. Három napja követjük az elveket. Elhagytuk a margarinokat, napraforgóolajat, tejet, tejtermékeket, hüvelyeseket, növényi keményítőket mint például a burgonya, kukorica, rizs. Nem eszünk szénhidrátot, gabonát és annak származékait. Tudom, hogy keménynek hangzik, de meglepődnétek, ha tudnátok milyen finom ételeket lehet készíteni a fennmaradó ételekből :-) Szóval három napja nem eszem nehezen emészthető szénhidrátot és már most sokkal több energiám van, mint gondoltam. Igaz, hogy van némi elvonási tünetem, mivel hátat fordítottam az édességnek is. A konkrét, finomított édességeknek. Bon-bonoknak, tejcsokoládénak, süteményeknek... igen-igen, én, aki beismerten csokoholista.  Hmmm... de tudom, hogy minden a fejben dől el. Azt is tudom, hogy lesznek pillanatok, amikor hatalmas kísértés fogok érezni. 
 
  2013 az új élet, új tervek, új munka és új energiák éve lesz számomra. Több tervem is van, amit már feljegyeztem a határidőnaplóm "jegyzeteim" oldalára. Tettem mellé egy-egy kis négyzetet, hogy ha sikerült teljesítenem, vagy már egy ideje rendszeresen végzem, akkor kipipálhassam :-) Ilyen a box és a hastánc is. Jövő héten Pénteken fél hatkor megyek az első hastánc órára. Nagyon kíváncsi vagyok, ugyanis kiskorom óta vonz ez a kultúra, de inkább csak az öltözködés, ékszerek, zene és tánckultúrája. Szerettem és szeretek a mai napig otthon keleti zenére táncolni. Valahogy nőnek és szabadnak, gondtalannak érzem magam tőle. :-) Szerintem ez a mozgásforma is nagyon sokat fog segíteni a gyógyulásomban. Mind lelki, mind fizikai szinten.
  A boxot szerintem már meg sem kell magyaráznom :-) Stresszkezelés. 

Ugyan akkor a terveim között szerepel a visszatérés a Pilisbe, a Rám-szakadék bebarangolása, a Ferenczy szikla ismételt meglátogatása, külföldi nyaralás, hogy Májusra narancsbőr mentes alakom lesz, befejezni a regényt és elküldeni egy kiadónak, végre sikeresen letenni a nyelvvizsgát, megkapni a kemény fedeles diplomámat, nőies egyedi ruhatár, egy normális átmeneti állás itthon, amíg elkezdődik a kinti praktizálás Bécsben. Csak, hogy anyagilag függetlenedjek. Muszáj. 
 Apám nyitotta fel a szememet, hogy közel másfél évig "aludtam". Régen sokkal energikusabb, ambiciózusabb voltam és mindent elértem, amit kitűztem magam elé. "Hol van az a lány?" - szól a kérdés, és jogosan. Jelentem! Januárral felébredt! És tettre kész! 

Azért a biztonság kedvéére szorítsatok :-)        

Majd jelentkezem...

Joyo        

3 megjegyzés:

  1. Ajánlanám neked hogy amint lehet újra kapni próbáld ki a gynevac injekció kúrát.Nekem egy klinikán elkapott fertőzés után segített, amikor képtelen voltam kimászni a hüvelygombából.
    Silver Moon

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Silver Moon!
      Köszönöm a tippet. De igazság szerint az orvosokat egyenlőre szeretném kizárni az életemből. Három hónap múlva visszamegyek kontrollra a nőgyógyászomhoz. Kíváncsi leszek, hogy akkor mit mutat az ultrahang. Elszánt vagyok és nem engedek a kísértéseknek. Nincs édesség és szénhidrát. Azok csak táplálják ezt a "valamit".

      Törlés
  2. Ez igaz,hogy azok táplálják,de ez az injekció csak tejsavbaktériumokat tartalmaz, az immunizálásának a lényege hogy a saját hüvelyi védekező rendszert erősíti, van akinek évek óta lappangó gyulladásokat szüntet meg.Nekem bevált.:)

    VálaszTörlés

Tisztulási folyamatok

 Hogyan lehetne megfogalmazni egy tisztulási folyamatot. Valószínűleg mindenkinek mást jelent. És természetesen másként zajlik. Nálam is így...