2013. február 18., hétfő

Új könyvötlet

Tudom, hogy még nem fejeztem be a "Csak azért is túlélem! - az életem" című regényt, de valahogy mégiscsak formálódik bennem egy új történet. Azt hiszem főként akkor fog formát ölteni, amikor visszaérkezünk a Pilisből. Május 26-án indulunk, és Június elején térünk vissza.
 Régóta itt van valahol a tudatom alatt, egy olyan misztikummal átitatott történet, amit egy párhuzamos világban szeretnék életre hívni, s amiben ennél fogva szabadon helyet kapnak a magyar mitológia és egyéb más kultúrából ismert titokzatos lények. A táltosság is főszerepet kap, kb ezen áll vagy bukik a történet. Fontos, hogy legyen benne ármány, sok-sok fordulat és humor, vér, szerelem és szenvedély, legyen valamennyi tanító jellege és mindemellett olyan karaktereket kell teremtenem, akikkel az olvasó tud azonosulni. Szeretném ha az a párhuzamos világ, ami itt bujkál bennem, másokat is el tudna varázsolni, nem csupán engem.  Valahol a közeljövőben fog játszódni, nem a jelenkorban, hiszen ki tudja mi fog történni mondjuk ötven év múlva. Így akármit megteremthetek. :-)
 Lesznek bennem fehér és fekete táltosok, alakváltás, mágia, szellemvilág, természeti szellemlények... és valahol a történelmet is szeretném beleszőni.  Komoly munka lesz, de talán kapok hozzá némi útmutatást :-)

 Amiben a segítségeteket szeretném kérni... szerintetek férfi vagy nő legyen a főszereplő?

Ígérem, addig úgy sem állok neki, amíg az előzőt be nem fejezem :-) De kíváncsi vagyok a véleményetekre :-)

Előre is köszönöm!

Joyo ^^

4 megjegyzés:

  1. Milyen érdekes... Van aki programozik és folyton új tervei vannak e téren, és elkezd fiús sporttal foglalkozni.... Van aki pedig könyvön töri a fejét és különleges étrendet folytat! Különbözünk, színesek vagyunk de mégis meg tudjuk érteni egymást,mert mindketten változni szeretnénk! :) Nem tudom van e értelme annak amit leírtam...talán a betegség teszi :)
    Üdv :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Lilly! Jobbulást neked. Most engem is elkapott valami. Torokfájás, orrfolyás, hőemelkedés...

      Van értelme annak amit írtál... néha a legkülönbözőbb emberek is jóban lehetnek :-)

      Törlés
  2. Legyen egy sólyom a főszereplő, lássuk az embereket az ő szemén át.SilverMoon

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes ötlet Silver Moon. Valami hasonlót terveztem bele. Ha nem is teljesen, de valahogy beleszövöm ezt a gondolatot :-) Köszönöm. Egyéb ötletek? Mit lehetne kiemelni a magyarsággal kapcsolatban? Mi az amin változtatni kellene. Mi az ami a következő ötven évben változhat. Akár jó, akár rossz irányba?

      Törlés

Tisztulási folyamatok

 Hogyan lehetne megfogalmazni egy tisztulási folyamatot. Valószínűleg mindenkinek mást jelent. És természetesen másként zajlik. Nálam is így...