2015. január 6., kedd

A második.... még mindig nem kezdtem el...!

Sziasztok!

Nos...nem egyszerű neki indulni még mindig ennek az úgymond életmód váltásnak. Beiktattam már azt a szabályt, hogy minden nap megiszom két grépfrút kifacsart levét. Néha csavarok hozzá
narancsot vagy citromot is. Párszor kicsit felhígítva, de legtöbbször töményen iszom. Jólesik, nem tagadom. Ez már szokásommá vált. Nem  tudom, hogy szerencsének hívjam-e, hogy a Sparban ismét vödrös narancs akció lesz. Be kellene ruházni rá, úgyis hamar elfogy :-D

  Megvásároltam már a sárgarépát és a céklát is a turmixaimhoz, de valahogy még mindig a lustaság vesz erőt rajtam, és baromira nincsen hangulatom elkészíteni. Pedig idén másképpen szeretném csinálni, mint a korábbi években, ahol csak toltam és toltam a kezdést. "Ráérek még a strand szezonig... ugyan, azért így is jól nézek ki... és a többi... és a többi".  Az eredmény mindig ugyan az volt. Hamar leégtem, mert a munka és a lustaságom miatt hófehérke maradtam a strandszezonig, sőt néha még alatta is. A virágbolt rejtekén ritkán barnul le az ember. Az pedig igencsak furcsán mutatna, ha kiülnék a bolt elé egy székre és olvasnék. 

Ehhez idén több okból semmi kedvem. Igenis, hogy másképpen kell csinálnom a dolgokat. Itt most nem csak a strandszezonról van szó, hanem a menyegzőmről is. Jól szeretnék mutatni a ruhámban. És tudom, hogy ha már előtte jól érzem magam a bőrömben, mert dolgozom a testemen és odafigyelek magamra, akkor kellő mennyiségű önbizalmam lesz a Nagy Napra is! 
 Ráadásul megéri korán elkezdenem, mert Májusban lesz a jegyes fotózás. 

  Valami segítségre van szükségem, ami motivál, és nem engedi, hogy ellustuljak. A naptárba írogatás, és a telefonos emlékeztető nem elég. Edző társra van szükségem, akivel motiválhatjuk egymást. De hogyan kell ezt csinálni? Adjak fel hirdetést? Írjam ki a közösségi oldalamra, hátha valaki szintén ezt fontolgatja? Vezessek róla én is naplót, hátha lecsesznek, ha kimaradnak az edzések és nem írok? Fogalmam sincsen. 

Jövő héttől a szüleim is elkezdik a mozgást. Ők is motiválva vannak, ugyanis ötven évesek mind a ketten és szeretnének odafigyelni magukra. Van rajtuk súly felesleg, és örömszülőként is szeretnének jól mutatni :-)

Itt van hátul a raktárban a kondigép. Igaz, hogy el van barikádozva az elcsomagolt karácsonyi dekorációkkal, és még össze sem rakták. De mivel a fent említettek kilátásban vannak, és apám elég következetes, így abban biztos lehetek, hogy az akadályok elgördülnek a gépezet elől, és ha akarom, akkor azt használhatom napközben. Kezdésnek jó. 
 Tudom, hogy minden egyes év elején kiírom, hogy "idén többször fogok kerékpározni, mert nagyon jó dolog", de valahogy mindig elsikkad a kényelem oltárán, de idén valóban tervezem. Az pedig majd kiderül mire jutok a dologgal. Mivel már nem otthon lakom, így nyugodtan függetleníthetem magam apámtól, és járhatok kerékpárral munkába. Motiváció még mindig van hozzá. A bringa állapota nem akadály. Kimondottan menő tracking biciklim van. Úgyhogy meglátjuk.... 

  És mihez is kezdenék a hófehérke bőrömmel... nos, mint az egy séta folyamán kiderült, még közelebb is nyílt hozzánk egy önkiszolgáló csokicsöves szolárium. Így arra sem panaszkodhatok, hogy három utcát sétálnom kell, ha barnulni akarok a mesterséges Nap alatt! Nincs apelláta, oda kell járnom. Nem szeretném túlzásba vinni. Először talán csak heti egy vagy kettő. A többit majd meglátjuk. Ha tisztában szeretnék lenni magammal, meg kell tanulnom következetesnek lenni. Főként, ha változtatni szeretnék az életmódomon, meg kell küzdenem saját magammal, a szokásaimmal, a dolgokhoz való hozzáállásommal, tulajdonképpen a személyiségemmel, mert ritkán vagyok kitartó, ha elkezdek valamit. Legalább a mozgással úgy vagyok, hogy ha már egy hétnél tovább csinálom, elkezd hiányozni, ha esetleg valamiért kimarad. 

  Végül is, a jövőhét Hétfő a kitűzött kezdőpont. És, nem, ez nem az a tipikus tolom-tolom-tolom, majd Hétfőn-majd Hétfőn...eset. Csütörtöktől-Vasárnapig elutazunk egy wellness hétvégére. Ott kicsit nehezebb elkezdeni, legalábbis ami az étkezést illeti. Minden esetre szaunázni, gőzfürdőzni és úszni fogok, ergo elkezdem a méregtelenítést és a mozgást. Most Januárban pedig valamelyik hétvégén ismét megcsinálom a keserűsós májméregtelenítést. 

Szorítsatok. 

Puszi

Joyo        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tisztulási folyamatok

 Hogyan lehetne megfogalmazni egy tisztulási folyamatot. Valószínűleg mindenkinek mást jelent. És természetesen másként zajlik. Nálam is így...