2015. január 21., szerda

Újabb esküvői bejegyzés: Jelentkezés jegyeskúrzusra...

Sziasztok! 

  Újabb lépést tettünk a menyegzőnk irányába. Igen-igen... bejelentkeztünk jegyesoktatásra. Nos, nem ment az olyan könnyen. Ugyanis Párom még csak megkeresztelve sincsen. Hüledezett is cseppet az ügyintéző hölgy a pult mögött. Ez van, de igen, mégis szeretnénk templomi szertartást, mert úgy teljes és egész, és számomra fontos, hogy abban a templomban is fogadalmat tegyünk, ami kiemelt helyen van a szívemben. 

 A hölgy akkor is kicsit megbotránkozott, mikor kiderült a "nagy könyv" szerint, hogy se nem voltam elsőáldozó, se nem  bérmálkoztam. De azért elindítottuk a folyamatot, s a papunk szerint pozitív elbírálást fogunk kapni a plébános és püspökúrtól. Az engedélyt pedig megkapjuk.

  Vallási dolgokról az utóbbi időben nem túl biztonságos beszélni. Körülbelül, mint politikai nézeteinket világgá kiáltani. Ezt a témát szerintem hagyjuk is. A lényeg, hogy a folyamat tovább
haladt, délután öt órára tűztük ki az esketés időpontját, és jöhet a következő fázis.

  Páromnak még bocskait is varratnia kell, cipőt néznie, de ezek tulajdonképpen már tavasszal is ráérnek. A legfontosabbakat elintéztük.


  Következő pont a gyűrűk megterveztetése lesz. Szintén egy szombati napon, mert Februártól már csak hétvégenként ér rá. Az sem lesz egy egyszerű menet. Mármint nem a mi részünkről, nálunk jól működik az egyetértés a legtöbb dologban. Sokkal inkább az ötvösmesternek adjuk fel a leckét az elképzeléseinkkel. Ugyanis dombornyomott rovásírással díszített ékszerpárt szeretnénk viselni egy életen át :) Ezek vagyunk mi. kaptunk hozzá nagyapámtól törtaranyat, így talán kicsit olcsóbban megússzuk :-D  Már nagyon várom a napot, amikor elsétálunk az Ötvös utcába az ékszerészhez :-)

Remélem hamarosan újra jelentkezhetem esküvői bejegyzéssel :-)

Joyo   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tisztulási folyamatok

 Hogyan lehetne megfogalmazni egy tisztulási folyamatot. Valószínűleg mindenkinek mást jelent. És természetesen másként zajlik. Nálam is így...